Header image
voor beeldende vorming
 
 

Kunstschilder materialen

Oliverf fijnschilderen

Sinds het voorjaar van 2015 verkoopt Atelier Kunstkeuken ook schildermaterialen. Deze verkoop is ontstaan uit de behoefte aan specifieke materialen die we gebruiken in de cursussen ‘realistisch fijnschilderen’ en ‘vrij en expressief schilderen’. Deze materialen waren in Nederland niet of nauwelijks verkrijgbaar, dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met de betreffende leveranciers. Het resultaat is dat we inmiddels een flink assortiment van fijne en kwalitatieve producten hebben en dat er nog regelmatig nieuwe producten bijkomen.Sennelier

In 1887 vestigde Gustave Sennelier zich als een handelaar in kleuren aan de Quai Voltaire in Parijs. Sennelier's passie voor de chemie van kleuren, zijn kennis van pigmenten en zijn talent als kleurenspecialist leidde tot de ontwikkeling van een onderscheidende productieproces voor olieverf dat daarna door de generaties heen is gebruikt.

Sennelier verzamelt alleen de beste natuurlijke en anorganische pigmenten uit de hele wereld. De pure pigmenten worden heel langzaam en met uiterste zorg gemalen tot een extra fijne consistentie. Vervolgens wordt een zo hoog mogelijk pigmentgehalte vermengd met saffloerolie wat een hoogst mogelijke kleurkracht en een mooie satijnglans oplevert. De fijne pigmenten hebben een unieke boterachtige textuur, een consistentie oorspronkelijk ontwikkeld voor de expressieve stijl van de Impressionistische schilders in de 19e eeuw die de winkel van Sennelier vaak bezochten.

Het minutieuze werk van Sennelier, zijn enorme kennis van pigmenten, zijn talenten als kleurenspecialist en de samenwerking met Cezanne en andere meesters, resulteerde in een palet van olieverfkleuren dat als nel bekend werd werd als de maatstaf van kwaliteit. Het was favoriet bij enkele van de grootste kunstenaars (Monet, Gauguin, Matisse, Picasso, Bonnard, Modigliani, Chagall, Ernst, Hockney, Dali en Van Gogh ). Senneliers olieverven hangen in 's werelds meest prestigieuze musea.

Vandaag de dag is Senneliers klassieke palet uitgebreid met 50 nieuwe, unieke tinten die de hedendaagse trends en smaken omvatten. Deze kleuren, nog steeds zo soepel en licht als altijd, bieden een moderne textuur met steviger lichaam om aan de eisen van de kunstenaars van 21e eeuw tegemoet te komen.
Met de aloude, veeleisende methodes als basis, zijn de nieuwe kleuren olieverf geproduceerd onder het toeziend oog van Dominique Sennelier. Bij Sennelier ontmoet de oude traditie de behoeften van de hedendaagse kunstenaars en de innovaties van de moderne scheikunde.

Met trots introduceert Sennelier de volgende generatie van olieverf, een verzameling van professionele, extra-fijne kleuren die jouw kleurenpalet palet vernieuwd en kwaliteit een nieuwe standaard geeft.

Het scala van Senneliers extra fijne olieverf omvat 144 kleuren.

Het serienummer komt overeen met een prijsklasse. Er zijn 6-series.

aa

 

Bestellen >

sennelier olieverf

Download de complete kleurenlijst