Header image
voor beeldende vorming
 
 

 
Mint Faas

Docent Mint Faas - Expressief en intuïtief schilderen

"Schilderen moet": Zegt Mint Faas, kunstenares uit Soest, "Ik schilder wat in mijn hoofd zit en als dat niet lukt? Dan schilder ik koeien", aldus Mint Faas want schilderen, dat moet.

Mint Faas  (Noordelijke Oostpolder 1948) tekende en schilderde al vanaf haar vroegste jeugd. Na de middelbare school werd haar idee om aan de kunstacademie haar studie vervolgen niet mogelijk.
Door de aanwezigheid van kunstschilder Libbe Venema die in het gezin was opgenomen, bleef ze geïnspireerd. Ze gaat de opleiding volgen in de psychiatrie voor verpleegkundige. Maar het schilderen bleef trekken en volgt diverse  cursussen, workshops etc.
Ze laat zich inspireren door, muziek, religie en haar familie, de vaste onderwerpen en thema's van haar werk. Haar kwast raakt niet alleen het doek maar ook de kijker, voor wie de emoties op het doek onontkoombaar zijn. Liefde en lijden staan hierin centraal. Soms verbergt ze haar gevoelens onder een dikke laag bruine of rode olieverf. Maar net zo vaak ligt het met dikke strepen boven op het doek.

Omstreeks de 1980 gaat ze zich serieus richten op het schilderen en komt dan voor het eerst naar buiten met haar werk. De kunstexpert Toon Wildeboer beoordeeld haar werk als zeer krachtig, museale kwaliteit. Er volgen vele uitnodigingen in zowel binnen als buiten Soest.
Naar cursus vrij- en expressief schilderen>

www.mintfaas.nl